SMAN onderzoekt.

We krijgen van huisartsen vaak de vraag of wij weten wat de mening van andere huisartsen over een bepaald onderwerp is. Door ons grote netwerk binnen de huisartsenzorg is dat een logische vraag, en daar willen wij meer mee doen. Daarom zijn wij ‘SMAN onderzoekt’ gestart. Een initiatief waarmee we periodiek, onder onze grote achterban, onderzoek doen. Bekijk hieronder de lopende onderzoeken of breng via het formulier een vraagstelling in.

Lopende onderzoekenBreng vraag in

Onderzoek: Zorgt vrij/zelf-roosteren voor een lagere werkdruk ervaring?

Naar aanleiding van het nieuwe IZA zijn veel spoedposten in 2023 begonnen met een nieuwe manier van roosteren van de ANW diensten. Dit met het oog op een lagere werkdruk ervaring voor praktijkhoudend huisartsen. Solidariteit onder alle huisartsen en zelfroosteren zijn speerpunten waarmee dit bereikt dient te worden. Veel artsen vragen zich af of het ook echt tot een lagere werkdruk ervaring geleid heeft.

SMAN heeft een enquête uitgezet onder een grote groep praktijk houdend huisartsen en neemt daarnaast kwalitatieve interviews af. Meer informatie, de vragenlijst en resultaten zijn op de onderzoekspagina te vinden.

Naar onderzoek
Onderzoeksvraag indienen
Is er iets dat je graag zou willen onderzoeken binnen de huisartsenzorg? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op om te bespreken of, en hoe, we dit kunnen onderzoeken.