Amsterdam

Praktijkmanager Amsterdam (32-40 uur per week)

Door 17 juni 2021 No Comments

Je bent een ervaren praktijkmanager en haalt veel energie uit het goed organiseren van een huisartsenpraktijk. Nu sta je open voor een stap naar ‘the next level’ met de ruimte om zelf actief bij te dragen aan een vernieuwende organisatie. Dat kan bij Quin Dokters in Amsterdam.

Praktijkmanager in Amsterdam voor zes locaties verspreid door de stad

Quin Dokters heeft in Amsterdam een grote praktijk overgenomen met zes locaties verspreid door de hoofdstad. Deze worden stuk voor stuk gemoderniseerd en voorzien van zeer goede ICT-systemen om de praktijk optimaal te faciliteren. Het is een situatie waarin hard wordt gebouwd aan een huisartsenpraktijk anno NU.

Als praktijkmanager werk je naast een andere praktijkmanager. Samen vormen jullie  de centrale spil waarbij jullie samen het ondersteunend personeel aansturen, zorg dragen voor soepele administratieve processen en jullie coördineren de ‘backoffice’. Samen met de huisartsen creëer je een fijne plaats om te werken en een goed lopende praktijk met kwalitatieve zorg voor de patiënten. Daar draait het om.

Verder ben je samen verantwoordelijk voor:

 • Het aansturen van het ondersteunend personeel (ruim 20 medewerkers) inclusief de jaarlijkse voortgangsgesprekken, de werving van nieuwe collega’s, het opstellen van roosters en de vakantieplanning.
 • Het optimaal operationeel functioneren van de praktijk op de verschillende locaties, waaronder facilitaire zaken, de financieel-administratieve processen en de positieve beleving van de bezoekende patiënten.
 • Het kwaliteitsbeleid en accreditatie samen met de regiomanager en de lead-huisarts. Samen optimaliseer je de efficiëntie en de kwaliteit van de zorg.

Je rapporteert aan de regiomanager en werkt nauw samen met de lead-huisarts die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het medische beleid.

In totaal zijn er op het moment 16.000 patiënten ingeschreven bij de zes locaties in Amsterdam. Het is een zeer divers bestand, variërend van jonge expats tot rasechte Amsterdammers uit alle lagen van de bevolking. je hebt een actieve rol om de metamorfose van de praktijken in kwestie mede in goede banen te leiden.

De sfeer is open en hartelijk en de interne processen verlopen soepel door de moderne systemen. Dat is een van de speerpunten van Quin Dokters: moderne en efficiënte processen combineren met gerichte persoonlijke aandacht voor de patiënt in een prettige werkomgeving.

Requirements

Wat jij meeneemt als praktijkmanager bij Quin Dokters

Je bent een stevige praktijkmanager die een goed overzicht heeft en prioriteiten stelt. Je bent communicatief sterk: in de basis vriendelijk en klantgericht, waar nodig doortastend en overtuigend.  Je coacht en werkt sensitief samen met mensen vanuit natuurlijke autoriteit en hebt een positief kritische blik. Daarbij werk je graag samen aan verbeteringen, voel je je thuis in een organisatie in opbouw en heb je een actieve rol in de ontwikkeling van medewerkers.

Verder heb je:

 • Een afgeronde hbo-opleiding (of aantoonbaar denk en werk hbo-niveau)
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare positie binnen de huisartsenzorg
 • Affiniteit met ICT-systemen
 • Vanzelfsprekend spreek en schrijf je goed Nederlands en Engels.

Benefits

Dan bieden wij een zeer aantrekkelijk pakket

We bieden de ruimte om te groeien als praktijkmanager in een levendige en omgeving die in transitie is naar een moderne praktijk. Daar hoort een uitstekend pakket bij:

 • Een goed salaris binnen het functiewaarderingssysteem voor huisartsen (schaal 7, 8 of 9 afhankelijk van je opleiding en ervaring)
 • 8% vakantiegeld
 • 21 vakantiedagen per jaar op fulltime basis
 • Een moderne pensioenregeling
 • De mogelijkheid om 32 uur per week te werken
 • Ruimte voor persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling en het volgen van relevante opleiding

Over de visie en werkwijze van Quin Dokters: innovatie in de zorg

Quin Dokters is ontstaan uit een samenwerking tussen artsen en academici uit Nederland. Hierbij is het uitgangspunt dat innovaties in de zorg de basis zijn om betaalbare, verantwoorde, toekomstbestendige en kwalitatieve zorg te verlenen. Dit kan door met een frisse blik te kijken naar de gehele zorgketen; van zelfzorg tot specialist. De huisarts heeft daarin een sleutelrol en deze kan effectiever zorg verlenen met meer gerichte aandacht voor de individuele patiënt.

Met een sterk team ontwikkelen en faciliteren we middelgrote tot grote huisartsenpraktijken door heel Nederland. Op dit moment betreft dit 12 praktijken met ruim 50.000 aangesloten patiënten. Hierdoor leren en ontwikkelen we samen, en zorgen we dat inkoop en administratieve processen centraal efficiënt worden verzorgd.

We groeien hard en hebben de support van andere partijen in de zorg; ook zij geloven sterk in dit principe.

Kijk eens op www.quin.md voor meer informatie over de organisatie.

Ja, jij bent de nieuwe praktijkmanager in Amsterdam!

Voor de werving van deze praktijkmanager vertrouwt Quin Dokters op de expertise van SMan Waarnemingen. Zij hebben een groot netwerk aan (waarnemend) huisartsen en ondersteunend door heel Nederland.

Schrijf een pakkende motivatiebrief met een helder cv en stuur dit naar werving@smanwaarnemingen.nl

Heb je aanvullende vragen, dan kun je contact opnemen met Anneke Dekkers via 020-2088800. We streven ernaar binnen een paar dagen te reageren.