Leiden

Gezocht voor gedeeltelijke praktijkovername in Leiden: huisarts die net iets verder durft te kijken

Door 17 juni 2021 No Comments

Als waarnemend huisarts of HIDHA heb je voor jezelf het besluit genomen om de stap te nemen naar een eigen praktijk. Maar hoe krijg je daarbij de steun om het mogelijk te maken? Buurtdokters heeft in Leiden de plek waar jij vaste grond onder je voeten krijgt.

De praktijk is gevestigd in het schilderachtige hart van Leiden. Het betreft twee locaties die op loopafstand van elkaar liggen en er zijn in totaal 4800 patiënten ingeschreven. Twee zeer ervaren huisartsen gaan aan het einde van 2021 hun werkzaamheden afbouwen en daardoor is er ruimte voor twee nieuwe praktijkhouders. Van oudsher hebben de huidige praktijkhouders een brede kijk op zorg en hanteren zij een holistische benadering. De huidige patiëntenpopulatie voelt zich daarmee in goede handen en het beeld bestaat dat er ruimte is voor groei. Leiden kent een bevolking die meer dan gemiddeld openstaat voor een net iets bredere benadering qua zorg.

De huisartsen zijn open, hartelijk en gericht op samenwerking. De praktijk betekent veel voor hen en een warme overdracht is voor alle betrokkenen van groot belang. Het betreft uiteindelijk twee nieuwe posities, dus je zult samenwerken met een andere nieuwe praktijkhouder en met Buurtdokters.

Het team bestaat verder uit een praktijkmanager, vier assistentes en drie praktijkondersteuners. Zij zorgen dat de praktijk goed wordt ondersteund en patiënten vriendelijk en professioneel worden ontvangen. Daarnaast zijn er meerdere therapeuten werkzaam in de praktijk.

Requirements
Jij bent een afgestudeerde huisarts met minimaal een aantal jaar werkervaring. Dit kan zijn als waarnemend huisarts of je werkt nu als HIDHA en je bent toe aan de volgende stap. Je hebt de ambitie om samen met een andere praktijkhouder iets moois op te bouwen en de praktijk verder te laten groeien en leiding te geven aan een team. Als persoon ben je toegankelijk, neem je initiatief en vindt het belangrijk om te zien welke benadering bij de patiënt past. Je hebt een frisse blik en een ‘open mind’. Omdat het twee posities betreft staan we zeker open voor een praktijkovername door twee artsen die als duo belangstelling hebben.

Benefits
Het aanbod is zeer aantrekkelijk door een combinatie van vaste inkomsten en een winstdeling. Graag vertellen we er meer over tijdens een persoonlijk gesprek. Door deze constructie wordt je minder belast met organisatorische en administratieve taken, terwijl je wel invloed hebt op een groter geheel en 100% medisch autonoom bent.

Buurtdokters is een initiatief van professionals die praktijken ondersteunen om de unieke relatie tussen praktijk en patiënt duurzaam te borgen. Zij vormen een stevige ruggensteun voor (jonge) artsen die de stap willen maken naar een eigen praktijk en daar advies, het netwerk en de financiering voor nodig hebben. Een eigen, goed gefaciliteerde praktijk zonder de druk van de administratieve organisatie. Het praktijkmanagement is goed geregeld, zo heb je je handen vrij hebt voor de medische zorg voor de patiënten. De praktijkopvolging wordt goed en professioneel ondersteund; het overnametraject wordt zorgvuldig gestalte gegeven door Buurtdokters waardoor je er bijna geen omkijken naar hebt. Kijk voor meer informatie op www.buurtdokters.net

De procedure is in handen van SMan Waarnemingen. Voor de werving voor deze positie vertrouwt Buurtdokters op de expertise van SMan Waarnemingen. Zij hebben een groot netwerk aan (waarnemend) huisartsen en ondersteunen ons door heel Nederland.

Heb je aanvullende vragen of concrete belangstelling voor deze positie, dan kun je contact opnemen met Anneke Dekkers of met Stephan van der Sluijs via 020-2088800 of mail naar naar werving@smanwaarnemingen.nl

We streven ernaar binnen een paar dagen te reageren.