Amsterdam

Huisartsdocent in het stagejaar (8-16 uur)

Door 11 augustus 2020 No Comments

bij de Huisartsopleiding Amsterdam UMC (locatie AMC) Functieomschrijving

Wil jij samen met ons een bijdrage leveren aan het opleiden van goede huisartsen?

In deze functie geef je onderwijs aan artsen in opleiding tot specialist (aios) huisartsgeneeskunde in het tweede jaar van hun opleiding, het stagejaar. Daarin geef je (afhankelijk van je voorkeur en het aantal uren dat je werkt) onderwijs over GGZ-onderwerpen, chronische aandoeningen, spoedzorg, praktijkmanagement en –organisatie en artspatiëntcommunicatie. Je werkt hierin samen met gedragswetenschappers en soms gastdocenten. Daarnaast ontwikkel en geef je regelmatig onderwijs over evidence-based medicine. Afhankelijk van interesse en het aantal uren dat je werkt heb je tevens de mogelijkheid om een groep aios intensief te begeleiden, individueel te coachen te beoordelen. Ook geef je onderwijs aan huisartsopleiders en draag je zorg voor de kwaliteit van stageplaatsen in ziekenhuizen, GGZ instellingen en verpleeghuizen.

Wij vragen

Wij zoeken een ervaren en enthousiaste huisarts die goed past in ons team. Bij voorkeur heb je affiniteit: – met wetenschappelijk onderzoek en/of evidence based medicine, bijvoorbeeld omdat je gepromoveerd bent of een registratie hebt als epidemioloog; – met Spoedzorg; je beheert een cyclus van 7 onderwijsmiddagen die aios volgen tijdens een klinische (SEH) stage; – met onderwijs voor (medische) professionals. Je kunt anderen motiveren en stimuleren, je beschikt over prima contactuele en communicatieve vaardigheden en je kunt goed (interdisciplinair) samenwerken. Je werkdag is op vrijdag; bij 16 uur tevens dinsdag. Ook (zeer) enthousiaste huisartsen zonder onderzoekservaring willen we vragen om te reageren.

Huisartsopleiding AMC

De Huisartsopleiding AMC verzorgt de driejarige medische specialisatie tot huisarts. Jaarlijks starten 96 artsen (aios) aan de opleiding. Onze staf bestaat uit huisartsdocenten, gedragswetenschappers, onderzoekers en ondersteuners. Aan de opleiding zijn ca. 340 huisartsopleiders en zo’n 80 stageopleiders verbonden. De huisartsopleiding AMC stelt zich tot doel het beste uit ieder van haar mensen te halen om zo te komen tot toegewijde (huis)artsen, die in hun diversiteit de zorg voor patiënten in de volle breedte aankunnen en gaan voor kwaliteit, nu en in de toekomst. Levenslang leren is voor ons een van de belangrijkste kenmerken van een goede huisarts. Dat betekent dat zowel aios als staf weten waar hun lacunes en ambities liggen én wat ze nodig hebt om zich te verbeteren. Wij vinden het essentieel dat aios zelf hun opleiding vorm kunnen geven. Het is de taak van de huisartsopleiding, dus opleiders en staf, om hen daartoe in staat te stellen en dat op een verantwoorde wijze te doen.

Het stagejaarteam

Het stagejaarteam bestaat uit 15 docenten, zowel huisartsen als gedragswetenschappers, en twee ondersteuners. Het team kenmerkt zich door een uitstekende sfeer en een groot gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel om goede huisartsen op te leiden. We streven continu naar verbetering en vernieuwing.

Wij bieden

De Huisartsopleiding biedt een bijzonder prettige werkplek, waar je samen met collega’s kunt werken aan de ontwikkeling van jonge collega’s en waarbij ook veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. We bieden uitgebreide mogelijkheden tot het volgen van trainingen, cursussen en daarnaast is er ruimte voor individuele begeleiding. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en wordt ingeschaald volgens CAO richtlijn. Het salaris voor huisartsen bedraagt minimaal € 5.297,- met uitloop tot maximaal € 7.543,- bij een voltijds aanstelling (dit is inclusief een toeslag tot een marktconforme salariëring). De startdatum is rond 15 november 2020. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de tweede helft van augustus 2020.

Contact

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jip de Jong, teamleider (020-5667189) of Marja Könning, adjunct hoofd (020-5667167). Voor algemene informatie over de Huisartsopleiding AMC zie onze website www.huisartsopleidingamc.nl